CURSUS JEZELF MASSEREN

Aanraking is een eerste levensbehoefte.
Door jezelf een massage te geven breng je rust in je systeem.

WIL JIJ LEREN JEZELF MASSEREN?

Helaas kun je nu niet bij mij terecht op de massagebank voor een holistische massage. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet gemasseerd kunt worden. Jezelf masseren is namelijk ook goed mogelijk en heeft dezelfde voordelen als het gemasseerd worden. Je lichaam komt in een natuurlijke rustmodus terecht en er komen hormonen vrij die je een gevoel van rust, ruimte en kalmte geven.

Jezelf masseren kun je overal doen; onder de douche, in bad, in bed, op de bank of als je aan het wachten bent in de rij. Dit maakt het een mooi verstil-momentje in je dag, waarbij je weer even met je aandacht bij je lijf bent. Je kunt het gebruiken als een natuurlijke en praktische meditatie, of als ontspanningsoefening voordat je gaat slapen.

WAT GAAN WE DOEN IN DE CURSUS?

Je lichaam aandacht geven; zo binnen, zo buiten

In deze cursus leer je jezelf masseren. We gaan in op hoe je dit kunt doen op een goede en gezonde manier, waarbij je geen last krijgt van je eigen handen en vingers. We behandelen bepaalde technieken en nemen een reis langs de verschillende delen van je lijf waar je jezelf goed kunt masseren. Hierbij maken we soms gebruik van bepaalde hulpmiddelen, en andere dingen die makkelijk voorhanden zijn.

Naast het lichamelijke aspect nemen we ook een diepere laag mee. Door jezelf te masseren oefen je met voelen van binnenuit. Het van binnen bekijken wat de aanraking met je doet, is een proces van openen. Door daarbij aanwezig te blijven kun je ook met een meer open houding de buitenwereld benaderen. We bekijken bijvoorbeeld op welke manieren je je lichaam kunt helpen meer doorstroming te bereiken, zodat het in je leven ook meer mag gaan stromen. Ook staan we stil bij de verschillende delen van het lijf die we behandelen op een dieper niveau. Elk deel van je lichaam heeft een bepaalde functie en drukt iets van je innerlijke wezen uit. Meer bewustwording op deze, meer energetische laag van je lichaam kan je helpen begrijpen waarom je van bepaalde plekken meer last hebt dan van anderen.

INHOUD VAN DE CURSUS

Dag 1: Basisprincipes van jezelf masseren, je gehele lijf voelen.
Dag 2: Gezicht, hoofd en nek. Denken, voelen en zijn.
Dag 3: Schouders, armen en handen. Geven en nemen.
Dag 4: Benen en voeten. Staan en jezelf neerzetten. Je pad lopen.
Dag 5: Buik. Voelen en Thuiskomen in jezelf.

PRAKTISCHE ZAKEN

Data: Bij genoeg aanmeldingen prikken we samen 5 avonden.
Tijd: 20.00 – 21.00
Plaats: Deze cursus wordt online gegeven. Je krijgt van tevoren een Zoomlink over de mail toegestuurd.
Benodigdheden: Het is fijn om op een yogamatje en een meditatiekussentje te zitten. Mocht je dit niet hebben, zorg er dan voor dat je comfortabel op de vloer kunt zitten. Daarnaast werken we met een yogaballetje, zoals hier of hier te verkrijgen. Een tennisbal of golfbal kan ook.
Tarief: Deze cursus kost 55,- euro.

KOM JE MEEDOEN? JE BENT VAN HARTE WELKOM!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me bellen op (06 – 22 036 086) of een mailtje schrijven naar info@inner-compass.nl. Om je aan te melden, vraag ik je het volgende formulier in te vullen en op te sturen:

JA, IK DOE MEE!