MEER DAN ALLEEN EEN
MASSAGE

Door écht contact te maken creëer je ruimte om dingen die niet lekker lopen anders te benaderen. Hierdoor word je steeds meer wie je van binnen bent.

ZELFONTWIKKELING MET BEHULP VAN INTEGRAAL HOLISTISCHE MASSAGE

Contact als basis voor groei.

Je lichaam drukt uit wie jij van binnen bent, met al je gedachten, gevoelens, verhalen en indrukken. Als je er naar durft te luisteren, zul je merken dat het weerspiegelt wat er van binnen speelt. Dit principe staat centraal in de holistische massage.

Lichaam en geest zijn hiermee dus als een linker- en een rechtervoet: samen brengen ze je verder op je pad.

Integraal holistische massage gebruikt deze samenwerking tussen geest en lichaam als uitgangspunt om jou te ondersteunen bij de stappen die je zet.
De fysieke aanraking helpt je beter te leren luisteren naar wat je lichaam je vertelt en ondersteunt bovendien je gezondheid. De dingen in het leven die niet goed lopen, komen vast te zitten in je lichaam op een diepere laag. Om deze weer los te trekken is bewustwording nodig.

In het traject gebruiken we integraal holistische massage om via de aanraking van jouw lichaam contact te leggen met de laag waarop het niet meer stroomt. Alle pijn is stagnatie. Door vragen te stellen kunnen er diepere lagen doorvoeld worden, inzichten naar boven komen en stagnaties bewust gemaakt worden. Hierdoor leer je je eigen lichaam beter kennen, ontstaat er meer contact met jouw kern en kun je deze beter naar buiten brengen.

INTEGRAAL HOLISTISCHE MASSAGE:
WAT IS DAT?

De eenheid herstellen

De woorden holistisch, helen een geheel komen allemaal van hetzelfde Griekse ‘holos’ af. Ze verwijzen allemaal naar een heelheid, een eenheid. Jij als mens hebt fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen in je zitten. Deze vormen een geheel en horen als een eenheid samen te werken. Als er iets gebeurt wat je niet helemaal goed verwerkt, kunnen een of meerdere van deze lagen afgesloten worden, waardoor andere lagen juist meer aanwezig worden. Je hebt bijvoorbeeld niet meer zo goed contact met je lichaam, omdat je hoofd het steeds overneemt. Of je hebt last van te weinig, of juist teveel emotie. Ook kun je vastzitten in bepaalde denkpatronen of gedragingen die je je niet meer bewust bent. Integraal holistische massage is een manier om al deze lagen weer in balans te brengen en tot een geheel te maken.

Jouw eigen plek in de wereld

Daarbij sta je niet op jezelf. Je hebt te maken met de mensen om je heen, de situaties waarin je je begeeft en de dingen die op je afkomen. Als jij jezelf niet als geheel ervaart, kun je deze niet benaderen zonder in oude patronen te vervallen of te reageren vanuit een verwond stuk.
In de integraal holistische massage maken we het praktisch en kijken we hoe het komt dat je zo reageert en wat je in een vervelende situatie anders zou willen doen. Als jij verandert, verandert het systeem om je heen mee. Daarmee wordt jouw proces een zoektocht (vind-tocht) naar heelwording; je wordt steeds meer diegene die jij bent. Je lichaam en je leven voelen meer als een geheel aan omdat stukken die waren afgebroken weer opgenomen mogen worden in het geheel. En op dezelfde manier kan jij je plek innemen in de grotere wereld. 

holistische massage

holistische massage

WAT MAAKT MASSAGE COACHING ANDERS?

Naar binnen kijken

In het integraal holistische massage traject gaan we de diepte in. Niet alleen fysiek, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. We leggen (letterlijk) de vinger op de zere plek en staan daar even stil, zodat datgene wat zich daar vast heeft gezet bewustgemaakt kan worden. We praten hierbij niet alleen, maar werken vooral met de wijsheid van het lijf. Oosterse en westerse massagevormen, haptonomische vaardigheden en het therapeutisch gesprek worden hierbij gecombineerd zodat er een opening komt en de zere plek – alle pijn is stagnatie – weer deel kan worden van het geheel. Dit maakt dat je leven weer gaat stromen en jij een stap verder kan maken.

Leren luisteren naar jouw innerlijke kompas

Ik geloof dat iedereen de antwoorden in zichzelf heeft liggen, maar dat deze soms liggen verstopt onder een laag van pijn. Dit uit zich in die ene plek op je schouder die al jaren zeurt, het spannen van spieren in nek en schouders, of een ziekte waar je mee worstelt. In de integraal holistische massage werken wij actief samen om deze antwoorden te vinden, zodat pijn niet meer nodig is. Jouw lichaam – in al zijn lagen –  is hierbij jouw innerlijke kompas.

holistische massage

IS DE COMBINATIE VAN INTEGRAAL HOLISTISCHE MASSAGE EN COACHING IETS VOOR JOU?

Heb jij altijd last van datzelfde puntje in die schouder?
Heb je het gevoel dat je jezelf kwijt bent?
Merk je dat je steeds opnieuw dezelfde rondjes loopt?
Voelt het alsof je nooit goed genoeg bent?
Heb je moeite met je emoties uiten?
Vind je het leven soms zwaar?
Zit je onzekerheid je soms in de weg?
Houdt niemand ooit rekening me je?
Heb je moeite met keuzes maken?

Lees hier hoe ik lekkerder in mijn vel ben komen te zitten.
Zo heeft deze cliente weer verbinding gemaakt met haar basis.
Lees hoe deze client meer flow in zijn leven kreeg.
Kijk hoe deze cliente in haar kracht begon te staan.
Hier lees je een voorbeeld hoe er losgelaten wordt in de sessies.
Lees hier hoe mijn client meer luchtigheid in haar leven kreeg.
Lees hier hoe je in een sessie kunt oefenen met je ruimte innemen.
Bekijk hier hoe ik in een sessie mijn eigen grenzen voel.
Lees hier hoe mijn client de keuze maakt tussen haar hoofd en haar hart.

ZO ZIET EEN INTEGRAAL HOLISTISCHE MASSAGE COACHING TRAJECT ERUIT

De eerste sessie kijken we of een integraal holistische massage iets voor je is en hoe je lichaam erop reageert. We hebben een uitgebreide intake waarin jij je thema kan uiteenzetten. Daarna krijg je een integraal holistische massage waarin we jouw vraagstuk meenemen. Achteraf evalueren we kort en maken we de afspraken voor het vervolg van het traject.

Alle praktische informatie op een rijtje:

  • Kosten: 110,- per sessie, te betalen dmv een betaalverzoek achteraf.
  • Tijdsduur: 90 min
  • Praktijkadres: Merlijn Body & Mind Center,
    Patrijsweg 12, 2289 EX Rijswijk

Bij annulering binnen 24 uur wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je altijd even bellen (06 – 22 036 086) of een mailtje schrijven naar info@inner-compass.nl.

Ik ontmoet je graag!

WIL JE EEN SESSIE BOEKEN?
JE BENT VAN HARTE WELKOM!

Heb je een vraag of wil je een sessie aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.