WORKSHOPS
PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

In groepsverband gaan we aan de slag met bewustwording.
Door middel van lichaamsgerichte oefeningen ontdek je de patronen waarin je vastzit en wat je daaraan kunt doen.

IN EEN VEILIGE OMGEVING NÉT UIT JE COMFORT ZONE

In mijn workshops persoonlijke ontwikkeling bied ik je graag een rijke ervaring aan. Bewustwording loopt als een rode draad door de workshops heen. Gelinkt aan een thema ontdekken we wat er in je lijf gebeurt in bepaalde situaties. Door stil te staan bij wat er daadwerkelijk van binnen gebeurt en hier eerlijk naar te kijken, kun je inzien wat jouw patronen zijn. Hierbij keren we regelmatig naar binnen, maar brengen we datgene wat binnen leeft ook naar buiten. Door de ruimte die hieruit volgt kunnen er nieuwe inzichten komen en vallen er kwartjes. We bekijken hoe het ook anders kan, en creëeren zo de keuze om het anders aan te pakken.

Ik werk met thema’s die voor velen herkenbaar zijn. We doorgronden thema’s zoals ‘Grenzen Leren Voelen’, ‘Loslaten’ of ‘Van Hoofd naar Hart’. Met dynamische lichaamsgerichte oefeningen nodig ik jou en je lijf uit om hier stappen in te zetten. Hierbij houdt je eigen lichaam je een spiegel voor, en dit kan soms confronterend zijn. Nét uit je comfort zone is namelijk waar het goud te halen valt. 

We maken het concreet door met persoonlijke situaties aan de slag te gaan. Aan het eind van een workshop heb je meer kennis, meer inzicht in hoe jij je verhoudt tot het thema en heb je praktische handvatten gekregen die je mee kunt nemen ‘het echte leven in’.

DE WORKSHOPS PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

loslaten en accepteren

Workshop Loslaten

Loslaten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In deze workshop gaan we oefenen met loslaten. We gaan met het lijf bezig, want als je in je lichaam kan loslaten heeft dat emotioneel en mentaal effect. Ook gaan we kijken naar wat we eigenlijk aan het vasthouden zijn, zodat je beter los kunt laten.

Workshop Van Hoofd naar Hart

Soms hebben je hoofd en je hart ruzie. Je wil graag luisteren naar het ene, maar het andere vindt dat geen goed idee. In deze workshop komen ratio en gevoel bij elkaar. We kijken hoe het komt dat deze disharmonie er is en hoe we hierin een keuze kunnen maken. Want we hebben beide nodig!

Workshop
Jezelf Masseren

We hebben allemaal aanraking nodig. In deze workshop gaan je jezelf masseren. Je leert niet alleen technieken, maar we gaan ook in op de manier van aanraken, de verschillende delen van het lijf en wat deze te zeggen hebben. Zo leer je jezelf – en je eigen lichaam – beter kennen.

Workshop
Lekker in je Vel

Iedereen zit wel eens niet zo lekker in zijn vel. Maar hoe komt dit eigenlijk en is het ook ergens voor? Wat kun je eraan doen en wat maakt dat dit zo voelt? In deze workshop gaan we naar binnen kijken om te ontdekken wat je kunt doen zodat je vel je weer prima past.

grenzen leren voelen

Workshop
Grenzen Voelen

Grenzen. We hebben ze allemaal, maar soms is het lastig om ze aan te geven. Daarbij vergeten we dat voordat je dit kunt, je ze eerst moet voelen. In deze workshop kijken we naar waar je grens ligt en op welke manier je deze kunt communiceren, terwijl je in verbinding blijft met de ander.

BEWUSTWORDINGSVERHALEN

Naast workshops persoonlijke ontwikkeling ben ik ook bezig met het ontwikkelen van bewustwordingsverhalen. Weet je nog dat je als kind helemaal meegevoerd kon worden met een goed verteld verhaal? Met mijn bewustwordingsverhalen wil ik graag een groot publiek bereiken en een stukje bewustwording meegeven. Mijn verhalen raken allemaal een thema aan die ik in mijn eigen leven als verrijkend ervaar. Met behulp van storytelling en lichaamsgerichte oefeningen kun je afwisselend naar een mooi verhaal luisteren, waarna je wordt uitgenodigd een deel van de theorie achter het verhaal ook zelf te ervaren en zo in je eigen lichaam en geest mee te maken.

Wil je dat ik een verhaal kom vertellen op jouw event, festival of studio? Schrijf me een mailtje op info@inner-compass.nl!

Merlijn en het Geheim van het Leven

Merlijn wordt gezien als een wijs man. Maar van binnen voelt hij zich helemaal niet zo. Dus gaat hij op zoek naar het Geheim van het Leven. Gaandeweg leert hij veel over het leven zelf. Zal hij het geheim te weten komen?

Een verhaal gebaseerd op de 5 pilaren van de Yoga.

Merlijn en de Kracht van Yin en Yang

Merlijn komt twee wezens tegen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze wezens hebben zo’n verschillende energie dat Merlijn niet goed weet naar wie hij moet luisteren. Wat kan hij leren van de kracht van Yin en Yang?

Een verhaal gebaseerd op de Chinese principes van Yin en Yang.

AGENDA

juni 2022
17 juni 2022

WORKSHOP GRENZEN VOELEN (Heemskerk)

Grenzen leren voelen, hoe doe je dat? Hoe merk je dat je moeite hebt met grenzen? ...

13:00 - 15:30
Merel 415, 1965 GN Heemskerk
Meer info
juli 2022
08 juli 2022
jezelf masseren

WORKSHOP JEZELF MASSEREN

Voor aanraking heb je niet altijd een ander nodig. In deze workshop ga je leren jezelf masseren op lichamelijk, en dieper vlak. ...

14:00 - 16:30
Patrijsweg 12, 2289EX Rijswijk
Meer info
oktober 2022
14 oktober 2022

WORKSHOP LOSLATEN

Leren loslaten en accepteren. Het klinkt zo makkelijk maar vaak vinden we het toch zo moeilijk. Iedereen ...

14:00 - 16:30
Patrijsweg 12, 2289EX Rijswijk
Meer info
Geen evenementen gevonden!

FACE TO FACE of ONLINE…?

De workshops hebben een tijdje stilgelegen, vooral ook omdat er onduidelijkheid was over hoe de wereld er de volgende maand uit zou zien. Als er een ding is die we met zijn allen aan het leren zijn, is dat wel flexibiliteit! Daarom zijn de workshops tot het einde van het jaar nu gewoon ingepland. Er is veel mogelijk als we rekeninge met elkaar houden en er kan veel op een verantwoorde manier gebeuren. Mochten de tijden erom vragen, dan kan een workshop omgezet worden in een online versie. De workshop waar jij je voor hebt aangemeld gaat dus sowieso door. Ik zie je daar graag!