BEWUSTWORDING
ALS RODE DRAAD

Bewustwording betekent voor mij niet alleen dat je je dingen bewust maakt. Het betekent ook dat je op een bewuste manier mag worden wie jij ten diepste bent; bewust-wording. 

MIJN EIGEN KOMPAS

Natuurlijk noem ik mijzelf integraal holistisch massage coach, maar ik ben vooral ook ervaringsdeskundige. Mijn eigen pad en bewustwording helpen me nog dagelijks in het kunnen ondersteunen en begeleiden van anderen. Zonder het zelf te hebben doorgewerkt kun je niet op het juiste niveau afstemmen en zal het moeilijker zijn voor de ander om zich open te stellen. Je kunt geen gids zijn in een landschap dat je niet kent.

Vroeger was ik een hoofd op pootjes. Ik wist niet beter. In mijn omgeving was denken de enige (juiste) manier om iets te benaderen. Ik kon het goed, en was me niet bewust van een alternatief. Totdat ik tijdens mijn eerste coachingstudie – met blote voeten in het gras – me realiseerde dat voelen ook een deel van het leven is. Na een vrij diep dal opende deze bewustwording een heel nieuwe wereld voor mij. Ik kwam hierin mijn grenzen tegen, moest een deel van mijn identiteit loslaten en merkte dat er naast het denken van het hoofd ook het voelen van het lijf bestaat. En deze weg van mijn hoofd naar mijn hart ben ik nog steeds aan het afleggen.

WIE BEN IK?

Ik ben Samantha Hosea, en ik heb sinds 2015 een integraal holistische massage coaching praktijk in Delft. Ik hou van de diepte in het leven; in gesprekken, in massages, in persoonlijk contact, in kennis en kunde, in boeken, in (vecht)sport, in gevoel en in plezier. Om die diepte te bereiken merk ik dat drie dingen me helpen: eerlijk te kijken naar wat er is, te doen (en vooral te laten!) wat nodig is, en te vertrouwen op iets wat groter is dan mijzelf. Hierdoor ben ik bewuster mijzelf geworden. Elke dag is voor mij een kans om in deze dingen te oefenen en verder te groeien in wie ik ben. Anderen begeleiden op ditzelfde pad voelt voor mij dan ook als een voorrecht.

Mijn pad lijkt voor sommigen een kronkelweggetje, maar voor mij is het een trap. Elk bouwsteentje ondersteunt voor mij de volgende stap: Van basisschool naar middelbare school naar de studie Industrieel Ontwerpen, om daarna 4,5 jaar bij een klein bedrijf eigenwijs te mogen zijn en dit vervolgens uit te bouwen naar 4,5 jaar freelancen. Eigen baas zijn vind ik heerlijk. Ik kan er mijn enthousiasme en visie in kwijt. Tussendoor een coachingstudie met een gigantische persoonlijke dip en daarna kwam mijn kindje waarbij het leven even op zijn kop stond. In mijn integraal holistische massageschool vond ik uiteindelijk de combinatie die zó klopt, dat het duidelijk is voor mij: dít is wat ik te doen heb; dít is mijn plek in de wereld. Ik noem mijzelf dan ook geen zoeker, maar een vinder.

Eén ding is altijd deel van mij geweest. De weg van bewustwording. Ik heb nog levende herinneringen aan vragen aan het begin van mijn tienerjaren die gingen over de zin van het leven. En lange tijd heb ik gedacht dat het bij vragen zou blijven, maar langzamerhand lijk ik steeds meer antwoorden te vinden. Samen zoeken naar die antwoorden hoort voor mij bij de diepte van het leven. En ik ben uiterst gelukkig dat ik daar met liefde mijn werk van heb kunnen maken.

bewustwording

bewustwording met qigong

WAAROM BEWUSTWORDING?

Er zijn twee dingen die steeds weer naar voren komen op mijn pad. Ik ervaar ze als grote richtingaanwijzers in mijn leven. Ze helpen mij in mijn bewustwording en leren me hoe ik in het leven wil staan zodat ik steeds meer kan worden wie ik in wezen ben.

Het moet kloppen

In bijna alles wat ik doe en in alle keuzes die ik heb, laat ik dit het meest meetellen. Het moet kloppen. Het is een bepaald gevoel, een bepaald weten, die mij hier de weg wijst. Samen met mijn lijf is dit mijn innerlijke kompas. 

Het moet voor mij kloppen bij wie ik ben. En het moet ook kloppen in tijd. Als die twee factoren goed zitten, gaat iets als vanzelf en ervaar ik het leven in zijn volheid als optimale stroming. Zoals een van mijn leraren eens zei: “Als je net zo hard loopt als de wind, merk je niet dat het waait.”

Het gaat om openen

Ik kom er steeds meer achter dat alle problemen, ruzies, oorlogen en persoonlijke issues beginnen bij dezelfde wortel. En dit is dat we dicht gaan. Gooi daar een blik aannames bovenop, een stuk of wat overtuigingen en een hoop onvervulde behoeftes en de gevolgen zijn niet zo fraai. Ikzelf merk dat ik sluit wanneer ik boos word op mijn dochter die dingen niet doet op de tijd dat ik dat wil, wanneer ik in een gesprek me niet stevig genoeg voel om mijn mening te geven, of wanneer ik zo druk ben met mijn eigen proces dat ik vergeet te kijken hoe het met anderen is.

Een opening is een begin, een uitnodiging om te verbinden. Bewustwording is voor mij de manier waarop ik dit kan blijven oefenen. Door me bewust te worden wanneer ik sluit, kan ik ervoor kiezen om dit niet te doen en open te blijven.

bewustwording met qigong

OP WEG NAAR BEWUSTWORDING

Wat ik zo mooi vind aan holistische massage coaching is, dat het lichaam hier een spiegel voor is. Als we er niet voor openstaan dieper te kijken dan wat er is, opent het lichaam ook niet. Andersom geldt ook: door in het lichaam ingangen te vinden, kun je je bewust worden wat er dieper aan de hand is.

Door dit te doen kom je er in het traject achter wat er bij jou past, of iets voor jou klopt of niet. Ik geloof dat iedereen een kracht in zich heeft, die wij in de sessies aanwenden. We maken gebruik van jouw eigen innerlijke kracht en kwaliteiten. Alleen jij kunt dit voelen. Alleen jij weet diep van binnen wat het beste voor jou is. Je hebt eigenlijk alle antwoorden al in je. Het proces maakt dit alleen aan je duidelijk. Het is als de naald van een kompas.

Wil je eens een sessie uitproberen? Ik ontmoet je graag!