WORKSHOP BEWUSTWORDING MET QIGONG

bewustwording met qigong

 

Qigong is een oude Chinese bewegingsvorm. Het zijn langzame bewegingen, gelinkt met de ademhaling waardoor ze vaak meditatief aandoen. Er zijn heel veel verschillende vormen en ze worden voor uiteenlopende redenen beoefend; ter bevordering van de gezondheid, ter beoefening van de coordinatie, ter ondersteuning van andere Chinese vechtsporten.

In deze workshop wil ik Qigong echter van een andere kant benaderen: als manier om je meer bewust in het leven te bewegen. Letterlijk en figuurlijk. Deze kunst leert mij namelijk veel over het leven en hoe ik in het leven sta.

We beginnen met de eerste 10 bewegingen uit de Wudang Qigong Shiba Fa, een uiterst interessante en goed opgebouwde serie oefeningen die in totaal bestaat uit 18 bewegingen. We leren eerst de bewegingen aan. Daarna gaan we kijken wat de Qigong ons kan leren over onszelf: hoe snel beweeg jij je in het leven? Wat gebeurt er als je stil moet staan? Welke grenzen kom je tegen? (lees hierover deze blogpost) Wanneer sta jij open en wanneer ben je gesloten? Hoe ervaar jij verbinding met jezelf en met de ander?

Door de bewegingen te gebruiken om binnen in jezelf te kijken naar je eigen patronen, neigingen en reacties, kun je je bewust worden waar het zoal spaak loopt en ervoor kiezen om het op een andere manier te doen. Zo verbinden we een kennismaking met Qigong met waardevolle lessen die je mee kunt nemen het leven in.

Datum

02 feb 2021
Expired!

Tijd

19:30 - 22:00

More Info

VOORAANMELDING

Locatie

Merlijn Body & Mind Center
Patrijsweg 12, 2289EX Rijswijk

Organisator

Samantha Hosea
Telefoon
06 - 22 036 086
Email
info@inner-compass.nl
VOORAANMELDING