INTRODUCTIECURSUS QIGONG

bewustwording met qigong

 

Deze introductiecursus vindt 1x in de 2 weken plaats op de zaterdagmiddagen 16 sept, 30 sept en 14 okt van 14.00 – 16.00.

Qigong is een oude Chinese bewegingsvorm. Het zijn langzame bewegingen, gelinkt met de ademhaling waardoor ze vaak meditatief aandoen. Er zijn heel veel verschillende vormen en ze worden voor uiteenlopende redenen beoefend; ter bevordering van de gezondheid, ter beoefening van de coordinatie, ter ondersteuning van andere Chinese vechtsporten.

In deze workshop leer je de eerste 10 bewegingen uit de Wudang Qigong Shiba Fa, een uiterst interessante en goed opgebouwde serie oefeningen die in totaal bestaat uit 18 bewegingen. We oefenen de bewegingen, gaan in op technische aspecten van staan en bewegen, en nemen achtergronden mee over de context waaruit deze kunst is ontstaan. Hierbij komen onder andere de gezondheidsaspecten van Qigong, een uitleg over Qi, en de beginselen van het Daoisme aan bod. Ook benaderen we Qigong van een anderen kant: als manier om je meer bewust in het leven te bewegen. Letterlijk en figuurlijk. Deze kunst kan je namelijk veel over het leven leren en is een spiegel voor hoe je in het leven staat. Hierbij kun je denken aan thema’s als: hoe snel beweeg jij je in het leven? Wat gebeurt er als je stil moet staan? Welke grenzen kom je tegen? (lees hierover deze blogpost) Wanneer sta jij open en wanneer ben je gesloten? Hoe ervaar jij verbinding met jezelf en met de ander?

Door de bewegingen te gebruiken om binnen in jezelf te kijken naar je eigen patronen, neigingen en reacties, kun je je bewust worden waar het zoal spaak loopt en ervoor kiezen om het op een andere manier te doen. Zo verbinden we een kennismaking met Qigong met waardevolle lessen die je mee kunt nemen het leven in.

Na deze cursus van 3x heb je de bewegingen goed genoeg onder de knie om zonder veel meer te hoeven na te denken in de les mee te komen doen, zodat je kunt ervaren wat de flow van de bewegingen je kan brengen.

Datum

16 sep 2023 - 14 okt 2023
Expired!

Tijd

zaterdagmiddagen 16 sept, 30 sept en 14 okt van 14.00 - 16.00
14:00 - 16:00

More Info

TICKET KOPEN

Locatie

Merlijn Body & Mind Center
Patrijsweg 12, 2289EX Rijswijk

Organisator

Samantha Hosea
Telefoon
06 - 22 036 086
Email
info@inner-compass.nl
TICKET KOPEN