Aandachtige Aanraking

“MassageMomentje” Aflevering 9:

Heel even dwalen mijn gedachten af. Ik breng mijzelf terug in het nu, en mijn bewegingen worden langzamer en aandachtiger. Zo. Nu gaat het vanzelf. Ik merk hoe ik zo ook veel meer van de spanning in het lichaam van mijn client gewaar word. Ik glimlach en denk aan die allereerste keer dat ik iets fundamenteels leerde over massage. Ik was er toen nog helemaal niet mee bezig…

Een vriend van mij, ook een masseur zei: “Eigenlijk valt of staat een massage met aandacht. Simpel gezegd: massage zonder aandacht: zonde van je geld. Massage met aandacht: goud waard!” Toen ik dat hoorde deed dat iets met mij. Ik begon te experimenteren met aanraking in volle aandacht.

Ik vond een masseur die inderdaad met aandacht aanraakte en ervoer dit als iets heel bijzonders. En toen wist ik het: hier wil ik ook iets mee gaan doen.

Doordat ik ernaar streef om met volle aandacht te masseren is het vaak erg meditatief voor mij en krijg ik er veel energie van. Door mijn aanraking de volle aandacht te geven kan het lichaam van de ontvanger het zelfhelend vermogen op gang brengen en kunnen er stappen gezet worden. Zoals een vriendin van mij altijd zegt: alles wat je aandacht geeft, groeit.

Wil je zelf ook eens ervaren hoe het is om in alle aandacht een massage te krijgen? Maak een afspraak. Ik ontmoet je graag.