Aanwezig

“MassageMomentje” aflevering 67:

Als afsluiting leg ik mijn linkerhand op de rug van mijn cliente en mijn rechterhand op de curve bij haar onderrug. Ik lach van binnen een beetje. Wat een verschil!

Ik begin en eindig mijn sessies altijd op deze manier. Maar bij deze sessie en deze cliente is de verandering die er te voelen is wel heel duidelijk. Aan het begin viel me op dat ze helemaal niet aanwezig was in haar bekkengebied. Er wordt vaak gezegd dat dit gebied voor je basis staat. Het trok zo mijn aandacht dat ik aan haar vroeg:

“Waar ben je nu vooral aanwezig?” “Ja, vooral boven daar.” Het was duidelijk dat ze hiermee haar hoofd bedoelde.

Maar nu, aan het einde van de sessie, voel ik dat ze haar lijf en haar bekken weer bewoont. We hebben dan ook uitvoerig in de sessie met dat gebied gewerkt en verkend wat voor lagen ze daar tegenkomt, dus het is ook niet zo gek dat ze daar beter aanwezig is. Maar het doet me goed dit te zien. Tevreden laat ik mijn handen langzaam het contact met haar lichaam verbreken terwijl ik met mijn aandacht nog bij het gebied ben. Dan is het tijd om los te laten en laat ik haar even navoelen.

Vaak is het zo dat sommige delen makkelijker te bereiken zijn voor je dan andere delen. Maar het is mogelijk om elk deel van je lichaam te voelen en volledig aanwezig te zijn in je lijf. Door met je aandacht bij een bepaald deel van je lichaam te gaan, kan het openen en kun je het gaan ont-dekken. Als je het contact herstelt met een deel van het lijf dat eerst afgesloten was, kun je ook beter het contact herstellen met jezelf. Je wordt als het ware nóg meer jezelf. Voor deze client betrof het haar bekkengebied. Door daar te gaan kijken en te gaan voelen kon zij weer beter contact maken met haar basis.

Welk deel is voor jou makkelijk toegankelijk? En welk deel heb je afgesloten? Wil je ontdekken hoe het zou zijn om dit contact te herstellen? Maak dan een eerste afspraak, ik ontmoet je graag!