Een vin verroeren

“MassageMomentje” aflevering 16:

14292367_322546018095868_6055414647938544277_n

We hebben net diepte gemaakt. Aarzelend zie ik de ene, en dan de andere schouder een stukje optillen, het bekken een beetje wiebelen. Alsof er een ongeschreven regel is die iedereen weet maar die niet waar is: in een massage moet je helemaal stil liggen, je mag geen vin verroeren want dat hoort niet.

“Beweeg maar lekker hoor als je de neiging hebt je te bewegen. Volg je lichaam maar”, stel ik mijn cliënte gerust. Ze wiebelt wat meer met haar bekken, durft wat grotere bewegingen te maken.

Soms is het na de diepte fijn om je eigen lichaam weer even zelf in beweging te zetten. Misschien om weer even te voelen dat je de controle zelf nog wel hebt, misschien omdat je lichaam even in beweging gebracht wil worden.
Het is mooi om je lichaam hier in te volgen. Als ik zelf helemaal mijn lichaam volg, dan doe ik zo wel 4 vooroverbuigingen op een dag, schud ik mijn benen soms los en rek ik mijzelf en bepaalde spieren vaak in de douche. Zo doe ik in een lange stilstaande file wel eens een zonnegroet op het asfalt en zie je mij bij op een vliegveld vaak wat rek- en spieroegeningen doen. Het staat misschien wel een beetje gek, maar ik voel me er zeker lekkerder door.

Het lichaam heeft veel wijsheid en weet goed wat het nodig heeft. Het enige dat wij hoeven te doen is dit toelaten en hiernaar luisteren.

Merk jij soms ook dat bepaalde delen van je lijf eigenlijk willen bewegen? En hou jij dat dan tegen? Ik nodig je uit om je lichaam hier eens in te volgen. Ik hoor graag wat je ervaringen zijn!