Fantasy Story

“MassageMomentje” aflevering 52:

“Vul het maar met al je aanwezigheid.”

Mijn hand ligt op de kuit van mijn cliente en ik wacht. Eerst gebeurt er helemaal niets. Dan ook nog niets. Ik zak nog wat meer in mijn eigen lichaam en wacht in vertrouwen af. Ik voel dat ze er wel bij is dus het is niet nuttig om nu iets te doen of te zeggen. Vaak zeggen we toch al zoveel.

Eerst voel ik warmte onder mijn hand. Ik concentreer me nog iets meer, kijk of ik iets gewaar kan worden. En dan, ja hoor. De kuit voelde eerst aan als een dichte plak, nu lijkt het alsof het meer lucht krijgt, poreuzer is zodat de energie er beter doorheen kan stromen.

Soms kijk ik van een afstandje naar mijn werk en dan verbaas ik me erover hoe het lijkt op een fantasy story. Ik leg een hand op een lichaamsdeel en er gebeuren dingen! Dat lees je toch in een verhaal waar de High Elves en Orks een rol spelen?

spiritual-2826653_1920

Maar ook in deze verhalen, net zoals alle andere verhalen, zit vaak een kern van waarheid. Eigenlijk is het heel simpel. Alles bestaat uit energie. Energie volgt de aandacht. Met een hand op een lichaamsdeel – met aanraking dus – is het makkelijker deze aandacht focussen. Of je dit nou ‘channeling of energy noemt’ met het beeld erbij dat iemand met zijn handen in de lucht een stroom energie een kant op stuurt, of dat je het zelf in je eigen lichaam aan het doen bent in een meditatie, daar zit eigenlijk niet zoveel verschil in, naar mijn idee.

In mijn massages zijn er vaak dingen voelbaar die niet meteen zichtbaar zijn. En soms moet je jezelf eerst trainen er gevoelig voor te worden om dit gewaar te worden. Voor mij is werken op dit niveau wonderbaarlijk. Misschien juist wel in de letterlijke zin: er kunnen wonderen de wereld in geholpen worden (gebaard worden) door op dit niveau te werken. En dat maakt mij zo dankbaar dit werk te mogen doen.

Benieuwd geworden wat een holistische massage voor jou kan betekenen? Ik ontmoet je graag!
Samantha.