Moeilijke Keuzes

“MassageMomentje” aflevering 38:

En toch gebeurt het me weer. Ik vraag me af hoe dit toch komt. Telkens bij deze klant zit ik zo gigantisch te twijfelen met welk stuk we aan de slag gaan. Ik heb minstens 3 mogelijkheden en ze voelen allemaal goed aan, er is er geen eentje die er echt uitspringt. Zij voelt het punt bij haar schouders goed, ik word naar haar bekkenrand getrokken en in het voorgesprek merkte ik dat we ook wel eens met haar buik aan de slag zouden kunnen gaan.

Laat het gaan! Zeg ik tegen mezelf, maar toch zit ik vast.

“Dat is echt gek. Bij jou vind ik het altijd zo moeilijk kiezen waar we eerst gaan kijken.” Bijna uit wanhoop zeg ik het maar tegen haar. Ik weet dat dit voor een groot deel vooral ook mijn keuze is en toch. Misschien dat het openbreken helpt.

“Tsja. Keuzes maken he? Dat vind ik zo moeilijk!”

doors-1767559_1280

Ik lach hardop. Die had ik nog niet gezien. Ik zat zo vast in mijn eigen proces dat ik eventjes vergat dat het ook heel goed iets over haar kan zeggen.

“Ja,” roep ik “dat is ook zo. Zo had ik hem nog niet opgevat.”

Ze vertelt over haar gevecht tussen haar hoofd en haar hart. Dat ze soms wel haar hart wil volgen, maar dat het hoofd er vervolgens zoveel over zegt. En dat ze soms niet meer weet wat ze moet doen. In de diepte verkennen we hoe het lichaam reageert als ze het ene dan wel het andere zou kiezen. Vaak als het hoofd en het hart ruzie hebben, biedt het lijf uitkomst met zijn wijsheid.

Elke sessie is een samenwerking tussen masseur en gemasseerde. Soms vraag ik aan de klant waar ze mee bezig willen en soms trekt een bepaalde plek aan mij en luister ik daarnaar. En soms kom ik er niet uit en heeft dat blijkbaar ook zijn reden.

Wil je het wel eens meemaken? Maak een afspraak! Ik ontmoet je graag.
Wist je dat ik ook workshops geef met als thema: ‘Van Hoofd naar Hart‘? Je bent van harte welkom een keer mee te komen doen!