Ademsessie

Ik adem. In en uit en in en uit. Voor iemand die het gewend is naar haar buik te ademen voelt het een beetje onwennig, maar op een gegeven moment begin ik de smaak te pakken te krijgen.

Ik ben mijn eerste ademsessie aan het doen bij Esther Hanewinckel. Ik heb helemaal geen idee wat een ademsessie is en wat ik moet doen, maar ik geef me eraan over. Ze legt het eerst even uit: door het ademen creëer je als het ware extra energie in je lichaam. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij het sporten, maar dan gebruik je die energie omdat je beweegt. Nu lig ik stil en ik adem. Snel in en uit en in en uit. En ik wacht tot er iets gebeurt terwijl ik mijn lichaam afscan. Ik ben stiekem wel erg benieuwd.

woman-558378_1920

Eerst wordt ik een beetje duizelig. Ja, dat kende ik nog van zangles. Daarna voelt mijn hoofd een beetje zwaar aan. Ik voel iets van emotie opkomen, maar niet zo sterk als in een massage. Nog steeds coacht Esther me door te ademen, krachtig in en dan uit. Op een gegeven moment voel ik de energie door mijn lijf heengaan en zich ophopen op plekken. Mijn hele rug voelt strak aan, alsof het dikker is en helemaal doorbloed. Mijn benen gaan ook meedoen en ook mijn armen hebben veel energie in zich. Ik weet niet goed wat ik ermee moet. Er vallen wat kwartjes.

Esther helpt me te staan. Door te staan kan de energie beter de aarde in stromen. Ik voel het vastlopen bij mijn kuiten, en bij mijn polsen.

Er gaat van alles door me heen. Net als in een massage maak ik van alles mee. In een ademsessie, zo legt Esther me later uit, komt er naar boven wat er op dat moment naar boven moet komen. Er dient zich aan wat klopt op dat moment. Ga, daar geloof ik ook wel in.

Vandaag is dat een stukje familielijn. Hier ben ik al een tijdje mee bezig. Maar na de sessie werd iets me duidelijk; er zit veel kracht in mijn familielijn. En die kracht mag ik gaan erkennen. Tot nu toe heb ik mijn familiehistorie als iets gezien waar veel donkers in te vinden is; waar veel op te lossen is, waar blokkades aanwezig zijn en vandaan komen. Nu zie ik dat het ook veel kracht in zich heeft – dat IK ook veel kracht in me heb – en dat ik dit ook mag ervaren.

Graag kom ik nog een keer bij Esther terug. Haar methode vind ik interessant, het nodigt je uit om verantwoordelijkheid te nemen  voor je eigen proces. Zou je hier iets meer over willen weten? Kijk dan eens op haar website en voel je THUIS!