Leegte

Mijn cliente ligt onder de handdoek. Ik ben net begonnen met de massage en ga eerst even voelen wat er te voelen valt op de verschillende plekken in haar lichaam. Schouders, ribbenkast, lende, benen… Het is voor mij een bekende volgorde en toch is het elke keer weer anders.

Gaandeweg valt me iets op. Ik had het eerst niet door maar bij de kuiten aangekomen heb ik ineens door wat er is. Bij de meeste mensen voel ik waar er spanning te vinden is, merk ik wat er aanspant, hoe het lichaam reageert op mijn aanraking. Soms kan ik ook wat dieper kijken en weet ik waar er lading aanwezig is in het lichaam, waar er dingen opgesloten liggen die waarschijnlijk moeilijk te bereiken zijn voor de client.

Maar bij deze cliente is het anders. Ik raak haar aan… maar toch ook niet. Het is alsof ze wegzakt onder mijn handen. Ze geeft helemaal mee, laat mij haar kuiten helemaal de tafel in duwen. Ze… is er niet. Ze is niet daar. 

Sommige delen van het lichaam kunnen leeg zijn. De wet van de energie zegt dat de hoeveelheid energie altijd gelijk is, dus waar er ergens (teveel) spanning is, is ergens anders leegte. Als in iemands leven veel is gebeurd, veel spanning is geweest, kan het gebeuren dat deze persoon op een gegeven moment zich leeg gaat voelen.

bottle-1282705_1920

In de massage werken we met het bewustzijn. Dingen je weer bewust worden, weer aan het licht brengen, is ons grootste instrument om te helen en uiteindelijk stappen verder te kunnen zetten.  Leegte kan opgevuld worden door bewustzijn.

Voel jij je ook wel eens leeg? Weet je waardoor dit komt? Wil je ervaren hoe het ook anders kan?
Ik ontmoet je graag!