DoucheMomentje

“MassageMomentje” aflevering 47:

Ik sta onder de douche. Het water stroomt langs mijn nek en rug en ik voel het over mijn benen naar beneden stromen. Tegelijkertijd voel ik dat mijn lichaam aan het wakker worden is. Het begint ook te stromen. Maar bij mijn kuiten, daar stopt het. Het is alsof er een ophoping is in mijn kuiten, alsof de energie er daar niet doorkomt. Het is voor mij een bekend gevoel. Geen wonder dat ik soms moeite moet doen om te gronden.

Ik pak mijn scrub* erbij en masseer met aandacht mijn rechterkuit. De bolletjes in mijn scrub voelen ruw maar toch zacht aan en ik draai rondjes met mijn handpalm, aan de achterkant, dan aan de voorkant. Dan zet ik mijn been weer neer en voel het verschil tussen links en rechts. Rechts kan ik weer voelen, stroomt weer. Links voelt als een klomp cement. De linkerkuit volgt en dan voel ik me weer minder scheef.

Dan pak ik mijn voet vast (ik steun een beetje tegen de muur om het mezelf makkelijk te maken) en langzaam wrijf ik ook over de zool van mijn voet. Wow. Wat komt dat dichtbij zeg. Op een of andere manier voelt het voor mij altijd alsof de zool van mijn voet een directe verbinding heeft met mijn ziel. Voetreflexologen zullen dit vast met mij eens zijn** ;). Het voelt dichtbij, het voelt kwetsbaar. Eng bijna, zo dichtbij. Ik laat dan ook niet zomaar iedereen mijn voeten aanraken….
Ik raak alle delen van mijn voet aan en dan is de andere voet aan de beurt.

sand-289225_1920

Dit doe ik al een tijdje. Het is een mooi ritueel om mijn dag mee te beginnen. Ik ben actief bezig met gronden, met mijn benen en voeten voelen.

In de massages besteden we ook altijd even aandacht aan de voeten. Soms wat meer, soms wat minder. Maar we vergeten deze dragende delen van je lijf nooit.

* De scrub die ik fijn vind is Rituals of Karma van Rituals
** Toch? Josine? en Kim?