Gloeiende Wangen

“MassageMomentje” aflevering 39:

Een vlaag van warmte gaat door mij heen. Ik krijg het opeens heel erg warm en het stijgt helemaal naar mijn hoofd. Mijn wangen gloeien. Ik vraag me niet eens meer af of het echt warm in de ruimte is. Dit is bekend voor mij.

sunset-681840_1280

Ik zucht, een beetje ongeduldig met mezelf. Ik heb dit leren herkennen in de loop van de tijd. Gelukkig ben ik aan het oefenen met een collega dus kan ik uitproberen wat ik anders kan doen.

“Volgens mij vloeit de energie nu naar mij toe.” zeg ik tegen haar. Ze beaamt het.

Ik haal mijn elleboog uit haar been en doe even een stap naar achteren. Ik neem even de tijd om mijn eigen lichaam te voelen, schud even heen en weer en puls mezelf even lekker los door te bouncen. Zo. Nog een keer proberen dan maar.

Ik sluit mijn energie af door een driehoek te maken tussen mijn hoofd, buik en handen en maak op dezelfde plek diepte. Ik check of het beter gaat. “En nu?” vraag ik? “Ja, nu voel ik dat niet meer” zegt ze. Ja. Ik voel het ook. Dat is beter.

In een sessie is het niet de bedoeling dat er energieoverdracht is. De energie van de klant blijft de energie van de klant. Energie, echter, neemt altijd de weg van de minste weerstand. Dus als ik me niet genoeg afsluit, dan komt het naar mij toe. Dit is niet de bedoeling want zo krijgt de klant niet de kans om zich bewust te worden wat er speelt. Ik wil zeker niet dingen oplossen voor mijn klant, dat is niet mijn werk. Veel liever wil ik dat ze iets opmerken waardoor ze het zelf kunnen oplossen. Deze bewustwording is een van de belangrijkste aspecten van de holistische massage zoals ik hem toepas. Dit vergt van mij dan wel de bewustwording als er iets niet helemaal klopt.

Ooit gaat dit vanzelf, denk ik nog even. Daarna kan ik weer volledig in dienst staan van mijn ontvanger.