Groot Houden

“MassageMomentje” aflevering 50:

Mijn cliente maakt zich sterk onder de druk die ik met mijn lichaam op de hare uitoefen. Ik voel haar spieren aanspannen, ze maakt zich groter. Haar ademhaling zet kracht bij.

cat-564202_1920

Ik zoek een beetje rond, verzacht zelf. Ik kijk of een beetje meer druk wat beweging kan brengen in het systeem. Ik puls wat, maakt het wat dynamischer. Nee hoor. Ze laat me er niet in.

‘Waarom moeten mensen zich toch altijd groot houden?’ vraag ik mijzelf af. Ik maak het vaker mee op de tafel. En ik doe het zelf ook. Wat is dat toch? 

Wat verderop in de sessie lukt het wel om eronder te kijken. Er is emotie. Ze laat kwetsbaarheid zien. En dan komt er een zinnetje bij me op. Je groot houden heeft te maken met je klein voelen. Als je je niet klein voelt hoef je je ook niet groot te houden. Dan ben je al groot. Zo groot als je op dat moment bent.

Hou jij je ook wel eens groot? Wanneer? En is dit dan alleen op bepaalde momenten of doe je het eigenlijk altijd wel? Wil je dit eens komen onderzoeken, dan ontmoet ik je graag!