Hardloopschoenen

‘Holistisch GedachtenWolkje’ aflevering 1:

Ik sta in de sportwinkel en wil nieuwe hardloopschonen kopen. De zool van het laatste paar heb ik er letterlijk afgelopen, dus het is hoogst tijd voor nieuwe.

Terwijl mijn peuter een beetje ronddartelt ga ik op de lopende band lopen. De verkoper maakt een filmpje van hoe ik loop zodat hij de juiste schoenen aan mij kan aanpassen. 

De conclusie is hetzelfde als de andere keren: ik heb schoenen nodig die niet extra ondersteuning bieden. Maar dan zegt hij iets interessants. Terwijl hij wijst naar mijn voeten op de video hoor ik:

“Kijk, je loopt ontzettend recht op je schoenen. Je benen zijn mooi uitgelijnd op je enkels en je zet je voeten echt heel erg recht neer.”

Op het moment zelf zegt het me alleen maar dat ik deze schoenen moet hebben. Maar op een later tijdstip, wanneer ik er een beetje over nadenk, vraag ik mij af wat het holistisch gezien kan betekenen. Ja, dat is nou eenmaal een beetje vakdeformatie…

En dan weet ik het.

Ik loop recht op mijn pad. Mijn voeten weten precies welke kant ze op moeten wijzen. Ik ben mijn pad aan het bewandelen, heel erg recht. En als je recht loopt hoef je daar eigenlijk niets aan te veranderen. Goh, dat is nou een mooi inzicht!

En zo voelt het ook. Masseren op deze manier is mijn pad. De momentjes die ik meemaak in de sessies met mijn klanten zijn mij dierbaar. Het werken met lichaam en geest geeft mij ontzettend veel voldoening. Het klopt bij mij. Het is precies waar ik moet zijn en het is precies wat ik nu hoor te doen. Ik ben er erg dankbaar voor. Dus ik zet graag mijn ene voet – recht – voor mijn andere voet, op dit pad wat ik nu aan het bewandelen ben. 

Mijn hardloopschoenen heb ik nog niet veel aan gehad. Ik ben te druk met andere dingen bezig. Andere dingen die ook mijn pad zijn. Maar dat is niet zo erg. Want ja, hardlopen op mijn pad hoeft nou ook weer niet :).