In Touch

‘Holistisch GedachtenWolkje’ aflevering 2:

“Let’s keep in touch!”

Het is zo’n normaal zinnetje in het Engels. Als je niet verwacht elkaar meer regelmatig te zien, dan wordt dit vaak gezegd. Laatst merkte ik dat ik dit zei (ik leef half in het Engels) tegen iemand en het viel me op dat dit laatste woordje eigenlijk heel gek is. Juist als je niet verwacht de ander te zien, of juist als de geografisch niet dichtbij woont, zal je dit zinnetje gebruiken. Terwijl het woord ’touch’ – aanraking – bij uitstek iets is wat je moet doen terwijl de ander in je directe omgeving is…

In het Nederlands zou je zeggen: ‘laten we contact houden’. Weer zoiets. Contact. Net zoiets belangrijks in het leven.

Er zijn studies gedaan die bewijzen dat aanraking een eerste levensbehoefte is. Als een baby niet wordt aangeraakt gaat het simpelweg dood. Dood aan gebrek aan aanraking. Ik kan me ook voorstellen dat contact een menselijke behoefte is die zó diep gaat dat bijna alles wat we doen hiermee te maken heeft.

Reken ik me eens even rijk dat ik dagelijks in mijn sessies hiermee te maken heb en mensen hierin mag begeleiden… De tagline van mijn praktijk is niet voor niets ‘Contact als Basis voor Groei’…

In de sessies komen we niet onder aanraking en contact uit. Zonder aanraking is er geen massage (en dat is en blijft toch wat ik doe.) En zonder echt contact kunnen we niet het proces in om zo stappen te maken op je persoonlijk pad en lopen we vast. Contact is het allereerste wat we doen, de belangrijkste factor die we gebruiken en de spil waar alles om draait.

Wil je wel eens weten hoe je door middel van contact maken met je lijf, in contact kunt staan met je binnenste zelf? Maak een afspraak. Ik ontmoet je graag.