Klik

“MassageMomentje” aflevering 22:
light
We zitten allebei op de massagetafel en we zijn bezig met het voorgesprek. Ik heb mijn cliente net een vraag gesteld. Vanuit nieuwsgierigheid. Een standaard vraag. Iets over vroeger. Haar ogen worden iets groter, en ik zie dat er van binnen iets ‘klik!’ doet. Puzzelstukjes vallen op hun plaats, er is bijna een lampje te zien boven haar hoofd dat aangaat. Ze legt uit wat ze zonet bedacht en als we in een film hadden gezeten weet ik zeker dat er nu violen vol energie iets in majeur aan het spelen zijn, zo duidelijk is haar moment van verheldering.
Fijn, als er iets klikt. Fijn, dat het proces zijn werk doet. Fijn, om getuige te mogen zijn van zo’n moment met iemand.
En we moeten nog de massage in!
 
Wat een vraag allemaal niet teweeg kan brengen…
 
In de sessies masseer ik niet alleen maar. Ik pas ook andere coachingtools toe. Soms hebben we een gesprek, soms doen we iets met afbeeldingen of woorden op de grond. Soms doen we een lichaamsgerichte oefening. Het hangt er maar vanaf wat de hulpvraag is van de client en wat er op dat moment nodig is. Alles wat we ervaren in de tool nemen we mee de massage in. Zo kan het proces zijn werk doen.
 
Wil je ook eens meemaken hoe massage gecombineerd wordt met coaching? Vraag een kennismakingssessie aan. Ik ontmoet je graag!