Weerstand

“MassageMomentje” aflevering 23:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
by Aliee-s

Ik voel weerstand. Heel veel weerstand. Frustratie, ook. Ik wil zó graag verder, ik wil zó graag werken aan mijn thema, ik wil zó graag de kern beetpakken en me daarin verder ontwikkelen. Maar op een of andere manier komen we niet verder.

Ik lig zelf op de tafel. Mijn lerares heeft het al 3 keer in de diepte geprobeerd, maar we komen er maar niet doorheen. Terwijl ik alles toch zo helder voor ogen heb! Ik weet precies waar we aan moeten werken.
“Je lichaam opent zich niet, en volgens mij je geest ook niet.” zegt ze. Ze heeft waarschijnlijk gelijk. Maar ik wil zo graag…

Het lichaam liegt niet. Waarschijnlijk zit het juist in de weg, dat ik dit allemaal denk te weten. Mijn hoofd weet wel veel maar mijn lichaam is vaak langzamer dan mijn hoofd. En mijn lichaam houdt me niet voor de gek, mijn hoofd vaak wel.

Ik zucht. Waarschijnlijk zit het ook in de weg dat ik dit zo graag wil. Loslaten. Daar komt het vaak op neer.

Een persoonlijk ontwikkelingstraject is vaak niet makkelijk. In mijn eigen ervaring vergt het doorzettingsvermogen, eerlijkheid naar jezelf toe, geduld en lef. En vaak ook acceptatie. En vertrouwen. Nu vind ik al deze dingen vaak ontzettend moeilijk. Maar als je ervoor openstaat dan doet het proces vanzelf het werk. Het enige wat je hoeft te doen is komen opdagen en op de tafel komen liggen.

Voel jij weerstand om een persoonlijk ontwikkelingstraject in te gaan? Maar weet je diep van binnen dat het hier wel tijd voor is? Ik nodig je uit om hier samen naar te gaan kijken. Het is tijd.

Ik ontmoet je graag. Boek nu: https://inner-compass.nl/contact/