Memory Foam

“MassageMomentje” aflevering 13:

14199161_313364765680660_5280135535139906707_n

Mijn client giechelt.
“Dat voelt heel gek. Die plek voelt net als ‘memory foam’, van dat schuimrubber wat zo heel langzaam weer zijn oude vorm aanneemt.”

We zijn net voor de eerste keer in een allereerste massage de diepte ingegaan. Het lichaam reageert door een rode vlek op de oppervlakte. In de diepte hebben de receptoren van de spieren na lange tijd aangespannen geweest de zijn, weer iets nieuws gevoeld. Hierdoor worden ze als het ware gereset.

Spieren hebben een soort voelsprietjes die kunnen voelen wanneer de spier gespannen is en wanneer het tijd is om de spier weer te ontspannen. Als een spier te lang onder spanning gezet wordt, denken deze receptoren dat het zo hoort, en voelen ze de spanning dus niet meer. Zoals een andere client tegen mij zei: “Sinds jij aangaf dat ik spanning heb in mijn lijf voelt mijn lijf gespannen.” Dat is dus een goed teken, het betekent dat je lichaam weer naar behoren werkt.

Door diepe druk te geven worden deze receptoren als het ware weer wakker geschud en geven ze weer aan dat er losgelaten mag worden.

De vergelijking met memory foam klopt eigenlijk wel een beetje: door middel van massage kun je ervoor zorgen dat je je echte, authentieke vorm weer aanneemt. De vorm waarvoor je gemaakt bent. Die bij je past.

Ben jij ook benieuwd welke vorm dat dan is? En wil je wel eens uitproberen hoe massage coaching daarmee werkt? Ik ontmoet je graag! Een eerste sessie is altijd geheel vrijblijvend.