Ontoegankelijke Schouders

“MassageMomentje” aflevering 42:

Ik ben aan het inmasseren. Het valt me op dat de rug van mijn cliente erg warm is, en dat het bovenop bij de schouderbladen veel koeler is. Bij de meeste van mijn clienten is het andersom.

Ik maak een beetje diepte terwijl ik wat puls op haar schouders.

“Goh. Je bent hier wat koeler dan hier bij je onderrug.” Ik zeg het, nieuwsgierig wat haar reactie zal zijn.

crystal-552982_1280

“Ja, dat klopt. Dat heb ik wel vaker.”
“Vind je het ook moeilijker om daar te voelen?” ik doe een onderbouwde gooi.
Ze beaamt het. Ik besluit dat we er in deze korte massage wel even mee kunnen oefenen. Ik leg een hand op haar onderrug.
“Voel je dit?”
“Ja, heel goed.”
Nu leg ik mijn hand op hoog op haar schouders.
“En hier?”
“Ja ik voel het wel, maar minder goed ofzo.”
Ik knik.
Ik leg mijn hand weer op haar onderrug en vraag haar met haar aandacht naar die plek te komen. Bijna meteen voel ik dat ze daar ook is. Nu gaan we kijken bij haar schouders. Ik wacht. Nog steeds niets. Ik wacht nog even en nodig haar uit om er nog meer heen te gaan met haar aandacht.
“Lukt dat?”
Ze vind het moeilijk.
“Ik heb daar een soort van blokkade zitten waardoor ik daar minder kan voelen denk ik.”

We doen een oefening waarin we kijken waar dit gevoelloze stuk begint. Ergens bij haar hartgebied. Mijn chakrakennis werkt overuren. Het is mooie stof voor een vervolgsessie.

Sommige delen van het lichaam zijn makkelijk te ‘beleven’. Je kunt er makkelijk komen, je kunt je focus erheen leggen zonder moeite. Andere delen kunnen wat lastiger zijn om ‘daarheen te komen’. Voor veel mensen zijn dit bijvoorbeeld de benen. Door middel van massage kun je je hele lijf weer beter gaan voelen en ook die delen weer integreren die afgesloten voelen.

Benieuwd hoe dit bij jou in je lichaam zit? Boek een afspraak!