Open Hart

“MassageMomentje” aflevering 43:

Mijn cliente ligt op haar rug. Mijn hand rust op haar borstbeen. Hartgebied. Ik ben me ervan bewust met welk deel van het lichaam ik bezig ben en wat dat representeert.

paper-1100254_1280

Ik wacht. Mijn cliente heeft tijd nodig om met haar aandacht bij de plek te komen, dus mijn hand blijft rusten en ik blijf aandachtig opletten wat er gebeurt.

Ik had aan haar gevraagd om het kleine meisje dat ze op de plek op haar rug was tegen gekomen nu onder deze plek hier te plaatsen. Eerst gebeurt er niets. Ik doe niets, probeer alleen maar aanwezig te zijn. Dit is niet mijn stap om te zetten.

Dan voel ik een grote verandering onder mijn hand. Het is alsof het gaat stromen, alsof er iets opengaat. De plek onder mijn hand wordt warm, ik voel het bruisen en het voelt zo dichtbij dat ik mijn eerste reactie om mijn hand weg te halen onderdruk. Ik wacht nog even, geef haar tijd om het te voelen.

“Wat gebeurt er?” vraag ik dan.

Mijn cliente heeft moeite om er iets over te zeggen, ze zit er helemaal in. Mooi is dat om te zien. Ik heb de neiging om haar te laten, maar voor het proces is het nu toch wel handig om me mee te laten nemen. Ik wacht nog even voor ik haar weer de vraag stel, daarna gaan we door.

Ik weet nog dat ik met mijn studie begon en dacht “kan je dat voelen dan? energie?”. Ik heb daar nu wel een antwoord op.

Wil je ook wel eens een sessie meemaken? Ik ontmoet je graag!