Open Deur

latch-lock-1910635_1280

“MassageMomentje” aflevering 27:

“Zo zeg.”

Even kan mijn client niets meer uitbrengen. Ik wacht rustig af. Als ze na een tijdje nog steeds niets zegt vraag ik haar of ze het misschien wil toelichten wat er zonet is gebeurd.

“Ja.” zegt ze. Nog even is het stil.

“Pfff… dat is een deur die lang niet open is geweest.”

En dan komt het verhaal eruit.

Ik heb zelf ook vaak even tijd nodig om hetgeen wat ik heb meegemaakt op de tafel te delen met mijn massage coach. Soms zijn het dingen die zo goed verstopt zitten, dat ik het eerst even moet laten rusten. Ik zie dat als fijne modderdeeltjes in het water die het troebel maken. Als je dat water even met rust laat wordt het vanzelf wel weer helder. Het is dan alsof mijn lichaam en geest van alles heeft meegemaakt maar dat ik even de tijd nodig heb om dit te verwerken. 

Omdat we in de massage werken met aanraking, komt dit makkelijker binnen. Dit kan als een heel directe manier ervaren worden om contact te maken met wat er innerlijk verstopt zit. Het kan zijn dat er dan een gesloten deur geopend wordt, die een tijd geleden met een heel groot slot op slot gedaan is, of het kan zelfs een deur zijn waarvan je niet wist dat hij er zat.

Ben jij ook benieuwd wat er zich achter jouw deuren bevindt? Ik ga graag samen met je op zoek!
Maak een afspraak voor een eerste sessie om het eens uit te proberen.