Woordenstroom

“MassageMomentje” Aflevering 26:

waterfall-335985_1280

Soms wil ik wel heel even gedachten kunnen lezen. Zomaar, om even te zien wat erin het hoofd van mijn client omgaat. En soms is dit niet nodig, dan weet ik wat er gaande is. Zoals bij deze client.

Zijn woorden nemen mij mee in zijn belevingswereld. Niet helemaal relevant voor waar we mee bezig zijn, maar blijkbaar zijn de gedachten in zijn hoofd sterker dan wat zijn lijf beleeft. Bij het inmasseren was het stil en in de diepte voelde ik dat hij er inderdaad bij was met zijn aandacht. Maar daarna barstte de woordenstroom weer gelijk los.

Ik hoor hem even aan en leg dan zacht mijn handen op zijn hoofd, in een poging zijn gedachten tot stilstand te brengen. Hij maakt zijn zin niet af en heel even is daar alleen maar de ademhaling.

‘Gelukt!’ jubel ik in mezelf. Maar ik had te vroeg gejuicht. Zodra mijn handen zijn hoofd weer alleenlaten en opnieuw de diepte in wil stelt hij mij een nieuwe vraag. Stiekem moet ik hard lachen. Oude gewoonten zijn moeilijk te doorbreken zonder een stukje bewustwording.

“Zullen we die parkeren voor aan het einde van de sessie? Ik zou nu graag nog een keer de diepte in gaan met jou.”

“Ja, is goed!” hoor ik.

Daar gaan we.