Scherper Zien

“MassageMomentje” aflevering 81:

Ik zit aan de telefoon met collega-supervisor, medestudent en vriendin Miriam en we hebben het over de sessie die we gisteren in een lesdag Familiebanden aan elkaar gegeven hebben. Zo terugkijkend samen kunnen we veel van elkaar leren. Ze vraagt me of de sessie nog heeft doorgewerkt en ik praat zonder eerst na te denken door en laat als het ware mijn woorden hun eigen weg vinden.

“Nou eigenlijk… niet veel nieuws.. maar het lijkt wel alsof er wat meer detail in het totaalplaatje zit. Alsof het wat minder vaag is, wat genuanceerder, en daarmee kan ik dus ook wat scherper zien hoe de vork in de steel zit.”

Ik herinner me hoe ze me best heeft uitgedaagd op de tafel, en hoe ik het gevoel kreeg dat ze niet naar me luisterde. Ik herinner me ook wat dat met mij deed, en met mijn vertrouwen. En ook hoe ik dat inderdaad wel link aan het thema waar we op die dag mee bezig waren.

Ze vertelt me hoe dit vaker doet in de sessies; hoe ze als het ware de energie van degene waar je wrijving mee voelt nabootst om zo de ontvanger in het gevoel te krijgen en te kijken wat dat met hem of haar doet. Ik knik. Ja, dat snap ik helemaal. Ik neem het me voor om ook vaker weer naar voren te laten komen in mijn eigen sessies.

In een massage coaching sessie werk ik met veel verschillende soorten tools en methodes. Soms kijken we in het lichaam wat zich aandient, soms plaatsen we een situatie onder een plek in het lijf, en soms kijken we wat er gebeurt als ik als masseur mijzelf inzet als gereedschap. Maar altijd werken we met bewustwording: hoe is dit voor jou? Wat heeft dit jou te vertellen? Wat doet het met je? Wat voel je hier? Om uiteindelijk te komen op: wat kun je ermee?

Hierdoor kun je op een andere manier naar dingen gaan kijken, of scherper gaan zien hoe het nou eigenlijk zit, zodat je keuzes kunt maken vanuit je eigen kern. Je traint je eigen innerlijke kompas.

Zie jij dit ook wel zitten? Of is het na een tijdje weer eens nodig om te kijken hoe het in je leven zit? Maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Miriam heeft een eigen holistische massagepraktijk in Delden.