|| SESAM OPEN U… ||

SESAM OPEN U…Ik zit in de groep voor de basiscursus holistische massage bij Positive Touch • School voor integrale en holistische massage. Dit is het warme nest waar ik als masseur ben opgegroeid.

Deze keer mag ik in de hoedanigheid van assistent aanschuiven zodat ik zo langzaamaan in mijn eigen tempo mag doorgroeien tot docent. Machtig mooi vind ik dat. Het voelt meteen erg vertrouwd. Ik kijk de groep rond en voel de nieuwsgierigheid en motivatie achter de ogen branden. Iedereen zit hier op zijn of haar manier op zijn plek. Wat bijzonder is dat elke keer weer om te aanschouwen.

Dan hoor ik mijn docent praten over olie. Welke olie wij binnen de school gebruiken en waarom, ook welke olie wij niet gebruiken. “Wat was het ook alweer? Sesam open u, sesam sluit u? Sesamolie wordt ook wel gebruikt, maar sesam sluit af. En wat wij willen bereiken in de massage is dat de ontvanger zich gaat openen naar binnen toe…”

Mijn mond valt figuurlijk open. Want als ik ergens dagelijks over praat, als ik iets belangrijk vind of waar ik elke dag mee oefen, als er iets is waar het volgens mij in het leven steeds weer op neerkomt, dan is dat open zijn!Dit is op zichzelf niet heel gek, mijn leraar heeft wel vaker van die onliners die mij lang bijblijven, maar waar het voor mij een snaar raakt is dit: Als ik sesam eet krijg ik eczeem op mijn handen! Ik ben allergisch voor sesam! Ik ben dus letterlijk allergisch voor een goedje dat afsluitend werkt! Mooi hè? ☺️