Stroom

“MassageMomentje” aflevering 58:

Bij een koude plek op de rechter hamstring  van mijn client ben ik bezig. Zijn benen zijn kouder dan de rest van zijn lichaam, en deze plek is dan nog een beetje kouder dan de rest van het been. Ik begin met wat grote strijkingen om het been te verbinden met de rest van het lichaam, en de plek te verbinden met de rest van het been. Dan gebruik ik mijn knokkels om er wat leven in te brengen en wat stroming op gang te brengen. Ik schud wat en met wat diepe druk breng ik er wat snelheid in om het been te vitaliseren. 

Dan voel ik waar precies de plek zit en geef ik heel rustig wat diepere druk. Mijn client geeft geluid als ik de juiste plek raak en dan weet ik dat ik goed zit. Rustig blijf ik bij de pijnlijke plek en breng de aandacht erheen. Als je het aanraakt en aandacht geeft kan de plek doorleefd worden en kan er wat opgelost worden.

Bij het loslaten voel ik een stroom van energie loskomen in het been en naar onderen stromen. Ik verbaas me over hoe voelbaar het is. Het is alsof er een blokkade opgelost is en een dam weggehaald is zodat het weer kan stromen. De plek voelt warm aan en het been voelt weer aanwezig. Ik wist wel dat dit mogelijk was, maar ZO duidelijk had ik het nog niet meegemaakt.

thunder-953118_1920

Even denk ik aan de sessie die een collega een paar dagen geleden bij mij had gedaan. Daar kwam er bij het loslaten van een plek op mijn onderrug ook een zeer pijnlijke scheut vrij. Voelde dat voor haar toen ook zo?

Tsja, soms gebeurt er meer bij loslaten dan bij aanraken…