Tussen de Regels

“MassageMomentje” aflevering 59:

“En hoe is dat dan voor jou?”

Mijn cliente komt net iets te snel met haar antwoord, waardoor ik weet dat ze het vanuit haar hoofd benadert en niet aan het voelen is.

“In de eerste plaats ben ik dan teleurgesteld…”

Ik onderbreek haar.

“En in de tweede plaats?”

Haar gezicht komt uit de hoofdsteun en ik zie een glimlach van herkenning op haar gezicht. Ze moet lachen om me.

“Oh ja! Echt zo’n coachvraag he?”

Ik lach mee. Ik had het niet eens door…

read-between-the-lines

Soms zeggen we dingen gewoon omdat we ze zeggen. Omdat we geneigd zijn een bepaalde kant op te denken, of bijvoorbeeld anderen op de eerste plaats te zetten. Maar als je goed oplet dan zeggen de dingen die we niet zeggen veel meer… en wijzen die dingen die we wel zeggen naar die dingen die we niet zeggen. En DIE dingen zijn juist zo interessant en kunnen je verder helpen met bewust worden wat er nou eigenlijk speelt. Met die dingen kunnen we aan de slag om te kijken waar je vastzit, wat je nog niet door hebt, en waar je naar mag kijken zodat je kunt beslissen wat je ermee wilt doen.

Ben je ook benieuwd naar de dingen die jij niet zegt? Ik ontmoet je graag!