Bewoonde Kuiten

“MassageMomentje” aflevering 34:

Mijn vader zit in mijn rechterkuit en mijn moeder in mijn linkerkuit. Vraag me niet hoe het kan, toch is het zo.
Als je bij mij in de diepte gaat kijken in mijn linkerkuit, dan kom ik eigenlijk altijd iets tegen dat met mijn moeder, of mijn moederlijn te maken heeft. Dingen die ik moeilijk vind, dingen die ik herken van haar in mezelf, dingen die onbewust over de generaties heen aan mij zijn doorgegeven.

4740edeb28e2841dcd33ac20739266e2

Als je hier holistisch bij stilstaat, dan is het ook wel logisch; je ouders zijn je basis in dit leven, ze houden je in je vroege jaren in staande, etc.
Nu kun je je afvragen; is dat dan bij iedereen zo? Nou… nee. Maar er zijn wel bepaalde dingen die over het algemeen vaak bij verschillende mensen op dezelfde plek vast komen te zitten. Angst bijvoorbeeld (niergebied), of frustratie (tussen de schouderbladen). Dit heeft te maken met de biologisch voorgeprogrammeerde reactie van ons lijf. Als je boos bent bal je bijvoorbeeld je vuisten. Niet iedereen doet dit misschien, maar het is een logische reactie van je lichaam op de emotie boosheid.

Geloof jij dit? Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd wat de plekken waar jij last van hebt te zeggen hebben over jou, of wat daar onbewust opgeslagen ligt? Ben je benieuwd wat er correspondeert met jouw ongemakken in je lijf en wat je persoonlijk nog op te lossen hebt? Laat het me weten, je bent welkom.
Wie weet kom jij ook wel je ouders ergens tegen in je lichaam. Maar misschien is dat bij jou in je grote teen en niet in je kuiten :).