Kleine Krasjes

“MassageMomentje” aflevering 33:

cat-care_cat-grooming_paw-nail-care_body3-left

“Het is ook heel gek. Ik heb de laatste tijd allemaal lichamelijke ongemakjes. Niets groots, maar toch. Zomaar opeens.”

We zijn net de kamer binnengestapt waar de sessie gaat plaatsvinden. Na de intake is het proces in het hoofd van mijn cliente nog niet helemaal afgerond. Ze wil nog iets kwijt. We hebben het even gehad over hoe het lichaam weerspiegelt wat er van binnen gebeurt en dat je uit het lichaam eigenlijk heel veel af kunt lezen. Het intrigeert haar wel.

“Wat dan?” vraag ik, wachtend totdat ze ligt en ik haar kan toedekken met een grote warme handdoek.

“Nou ja, weet ik veel. Allemaal kleine dingetjes. Zo heb ik opeens overal allemaal krasjes op mijn huid. En nu vraag ik mij dan toch af, wat kan dat dan zijn, he?”

Haar antwoord verbaast me wel een beetje. Dit is niet iets waar we het eerder over gehad hebben. Ik kan het niet zo goed plaatsen. Dus ik stuur de vraag maar weer terug.

“Nou… wat denk je zelf dat het kan zijn?”

En zoals vaak, werkt dit trucje best goed. šŸ™‚ Haar antwoord is veelzeggend:

“Ja, iets van dat ik alleen maar op de oppervlakte blijf? I’m only scratching the surface.”

Ik glimlach. Daar was ik zelf nou nooit opgekomen. Nu kunnen we in de sessie hier iets mee doen.

Zo zie je maar; een persoon is zelf expert van zijn eigen ik. Ik kan daar als coach wel van alles bij bedenken, maar het belangrijkst is dat jij zelf hier iets in ziet en mee kunt doen. Mijn taak is om dat bij jou naar boven te brengen.

Wil jij ook wel eens in alle eerlijkheid naar jezelf kijken? Wil je wel eens onderzoeken wat er zich onder die oppervlakte bevindt en wat je ermee kunt? Je bent welkom!