Centimeters

“MassageMomentje” aflevering 64:

Op de tafel ligt een kleine vrouw met een tenger figuur. We zijn net begonnen en ik heb met mijn handen op bepaalde plekken met haar kennisgemaakt, over de handdoek heen. Eerst de schouders, dan de lende. De billen neem ik mee, de bovenbenen, knieen en kuiten. Dan loop ik om de tafel heen naar het uiteinde en leg mijn handen op haar hielen.

Meestal kan ik hier wat druk uitoefenen en beweegt het lichaam van de ontvanger een beetje mee. Maar bij deze vrouw is het anders.
Bij deze vrouw voel ik haar hielen en geef ik wat druk. Maar haar lichaam geeft helemaal mee. Zo ver mee dat het me verbaast. Het is alsof ze zoveel zachtheid en flexibiliteit in haar lichaam heeft dat ik wel centimeters afleg voordat ik niet verder kom. Alsof ze gemaakt is van bamboe.

4336a29fd18fd001d710125d01d81726

Wat bijzonder. Zo had ik het nog niet eerder meegemaakt. Ik vraag mij af wat dit in holistische zin kan betekenen. Lang geleden zei iemand ooit tegen mij: ‘Eigenlijk moet je zijn als riet in de wind: sterk, maar ook heel erg flexibel.’ Ik ben benieuwd of deze vrouw inderdaad sterk en flexibel is.

Nog even houd ik de druk aan en ga dan met haar de rest van de massage in.