Trommelen

“MassageMomentje” aflevering 65:

Mijn cliente ligt op haar rug en ik maak wat diepte met mijn vingertoppen onder haar spaakbeen. Zoals de vorige twee keer dat ik hier diepte maakte in deze sessie voel ik heel subtiel haar lijf van binnen aanspannen. Ik kijk naar haar gezicht dat een grimas vertoont omdat het toch wat pijn doet. Ik kijk naar de rest van haar lijf en het valt me weer op dat haar handen onrustig zijn. Haar vingers tikken op mijn handdoek. Ik weet bijna zeker dat ze het zelf niet doorheeft.

“Wat voel je hier?” vraag ik.
“Onrust.” zegt ze.
Ik voel zelf mee en merk hierbij dat ik een knoop in mijn buik heb van haar onrust. Ik laat even los om bij mezelf terug te komen en maak nog een keer diepte.
Weer beginnen haar handen te trommelen. Goed. Dan zit ik op dezelfde laag in het lichaam, de laag waar haar onrust zich bevindt.

nature-3348406_1920

“Kan je ernaar kijken?” vraag ik.

En zo gaan we stapje voor stapje verder.

In het lichaam zijn er verschillende lagen te ontdekken. In sommige van die lagen ligt iets emotioneels besloten, in andere lagen zit je meer mentaal vast. Maar vaak is het voelbaar op welke laag je bezig bent. Door met deze plekken contact te maken kun je weer kijken wat er is en besluiten wat je ermee wilt doen.

Benieuwd geworden? Ik ontmoet je graag!