Diepe Adem

“MassageMomentje” aflevering 5:

“Adem maar wat dieper in en uit.” Mijn client doet wat ik hem vertel. Soms vergeten mensen wel eens te ademen tijdens massages. Ze zijn dan zo geconcentreerd bezig met voelen dat ze vergeten dat ademen helpt. Net als in de yoga is het in een massage ook belangrijk om door te blijven ademen. Door te ademen blijven dingen stromen en krijgt je lichaam genoeg zuurstof zodat weefsels hun werk kunnen doen.

Als je niet doorademt, dan stokt alles. Je zet alles vast en processen stoppen. Probeer het maar eens uit. Terwijl je deze zinnen leest, houd je je adem in. Voel maar eens welke spieren zich onbewust aan het vastzetten zijn. In een massage wil je juist dat dingen losgelaten worden, dan het weer gaat stromen in het lichaam.

Als iemand niet doorademt in een massage dan zegt dat meestal wel iets. Soms zit hier dan een emotionele laag tussen, waar we eerst doorheen moeten voordat er losgelaten kan worden. Soms zit is het niet alleen de adem die vastzit in iemand’s leven, maar zitten ze zelf op andere vlakken ook vast. Bij hevige pijn is het normaal dat de adem even stokt, maar ook juist dan is het belangrijk om er doorheen te ademen.

Hoe adem jij? Stroomt je adem lekker door of stokt het ergens?

Laat een reactie achter