Ruimte in de Nek

“MassageMomentje” aflevering 4:

Het was erg duidelijk. “Mijn nek. Daar mag je wel wat aan doen.” Al jaren had hij last van zijn nek. Niets hielp. Hij was er maar mee gaan leven. Nog duidelijker werd het toen ik rustig ging voelen wat er dan met die nek aan de hand is. Hij voelde stijf, stram, alsof er al heel lang iets in opgesloten zat.

Na wat rustig opgebouwd te hebben vraag ik mijn client om op zijn rug te gaan liggen. Hij kijkt eerst verbaasd, volgt dan mijn instructie op. Ik neem delen van zijn schouders mee en kom langzaamaan bij het pijnlijke punt uit. Ik voel daar een grote brok zitten, een bobbel, vol vastgezette energie die er niet zo maar meer uit kan.

Ik ga er maar eens voor zitten.
Ik laat zijn hoofd en nek rusten op mijn vingertoppen en maak diepte. Daarna beweeg ik totdat ik duidelijk voel waar de kern van de knoop zich bevindt en stop ik. Ik ontspan mijn handen zo veel mogelijk, en ontspan de rest van mijn lijf zodat mijn client zich ook kan ontspannen.
Samen zijn we in het moment even helemaal bij dat punt.

Na dit een paar keer herhaald te hebben heeft mijn client het punt blijkbaar helemaal gezien, want ik hoor een diepe zucht en voel het punt helemaal ontspannen.
Loslaten. Dat is een kunst op zich.
Mijn client probeert zijn nek uit. “Goh, wat een verademing! Zoveel meer ruimte.” roept hij. En ik denk ’tsja, dat heb je toch echt zelf gedaan door los te laten…’

Heb je ook last van je nek en wil je wel eens weten waar dat door komt? Of is het dat ene punt in die schouder? Ik nodig je uit om er samen naar te gaan kijken. Ik ontmoet je graag!

Laat een reactie achter