Olievlek

“MassageMomentje” aflevering 32:

media_xl_594687

“Moet je nog wat doen dan?” vraagt mijn client.
Ik ‘moet’ inderdaad nog even integreren, ja.
“Ja, ik wil je benen nog even meenemen.”
“Oh, maak dan eerst maar even af voordat ik naar het toilet moet.” zegt ze, en ze legt haar hoofd weer in de hoofdsteun neer.

Na de afronding loop ik even weg om een glas water voor haar te halen. Bij binnenkomst zit ze al op de tafel.

“En wat ook nog zo gek was… toen jij op het laatst zo met mij bezig was… toen leek het net alsof die plek veel groter was. Alsof het een olievlek was die zich zo uitbreidde.”

Mijn client legt uit hoe zij de massage ervaren heeft. Voor haar is het allemaal nieuw, voor mij is het een bevestiging van mijn werkwijze. Ik besluit haar uit te leggen wat het idee erachter is.

“Ja, dat kan kloppen. Er is veel energie vrijgekomen door het werken in de diepte. Het is fijn om die energie daarna nog even te verdelen over het lichaam. Dan kan het zelfhelende vermogen van het lichaam ook meer op gang komen. Daarom ook dat ik je benen nog mee wilde nemen.”

Als het lichaam en de geest zich opent in de diepte wordt er een klein deel van je verhaal, dat zich op die plek bevond, bewust gemaakt. Er komt dan energie vrij. Vaak is dit de energie die het heeft gekost om dit stuk binnen te houden of op te sluiten. Deze energie is niet meer nodig en komt dan vrij. Omdat dit schone energie is wil je deze integreren met de rest van het lichaam. Dit deel voelt daarbij weer als deel van het gehele lichaam; het hoort er weer bij.

Zelf vind ik dit nog steeds een ‘magisch’ proces. Wil je het wel eens meemaken? Boek dan een sessie. Ik ontmoet je graag!