Lage Drukgebied

“MassageMomentje” aflevering 82:

Ik heb een nieuwe cliente op de bank liggen. Altijd weer leuk en verrassend wat iemands lichaam te vertellen is. Geen lichaam is hetzelfde.

Ik masseer haar rustig in, ga even de ontspanning in. Wat het me vaak als eerste opvalt is het temperatuurverschil. Vaak zijn de schouders warm en het bekkengebied is koud. Bij deze cliente is het niet anders. We hebben het er even over en filosoferen wat het holistisch kan betekenen.

We gaan de sessie in en raken iets aan waar ze in het dagelijks leven niet zo de tijd voor neemt om daarbij stil te staan. De plek waar we op werken is zachter geworden na de diepte en ik masseer haar rug nog een beetje uit.

Als mijn handen weer bij haar bekkengebied komen moet ik toch een beetje glimlachen. Voor mij is het een soort ‘bewijs’ dat de behandeling heeft ‘gewerkt’. Haar huid voelt daar niet zo koud meer aan. Het is alsof het is gaan stromen, alsof er daar ook weer wat meer bewustzijn in gekomen.

Kijk. Dat is nou mooi. Net zoals in het weer hebben we van een lage drukgebied een wat hoger drukgebied kunnen maken zodat het allemaal wat meer in balans is. Fijn.

Welke delen van jou lijf zijn steevast koud? En welke delen zijn warm? Wil je wel eens kijken wat dat zou kunnen betekenen? Ik breng graag met jou je interne weer in kaart :).