Scherp puntje

“MassageMomentje” aflevering 32:

Het is altijd weer een verrassing wat ik tegenkom bij een klant in de diepte. Soms voel ik een dun schild dat iemand bij zich draagt en mij niet zomaar toelaat, het voelt stug en solide. Soms kan ik er ergens makkelijk in zakken en is iets meer toegankelijk.

En af en toe is er dan een plekje dat voelt heel anders. Het voelt alsof er zich daar onder mijn elleboog iets zit, iets dat beweegt. Ik voel het reageren op mijn aanraking, op mijn druk. Soms heeft het er geen zin in en dan gaat het gewoon een andere kant op alsof het een lange vinger naar mij maakt en zegt: “Sliep uit! Mooi niet. Je krijgt me niet te pakken!”. Soms doet het alsof het er niet is, dan is het moeilijk vast te pakken en lijkt het te verdwijnen als ik er heen probeer te gaan.

agate-1679754_1280

Deze keer is het ook zo’n plek, zo’n plek die leeft, dat dynamisch is en ergens heen wil. Ik onderzoek het, bekijk het met mijn elleboog van alle kanten. Het loopt een beetje van me weg, maar dan voel ik daar opeens een klein puntje. Het is een klein kuiltje dat zich wel vast laat zetten, alsof het zich ergens verankerd heeft en heel koppig daar stug op zijn plek blijft zitten. Ik zet het vast, en zak er wat dieper in. Het is een scherp puntje, pijnlijk, rauw, open. Het biedt weerstand en terwijl om zich heen de energie van alles doet, blijft dit ene puntje overeind staan.
Wanneer mijn client toelaat en de emoties die erin verstopt zitten de ruimte geeft, is het als een ventiel dat opengezet wordt. Alles vloeit eruit.

Onverwerkte dingen uit het verleden kunnen zich vastzetten in je lichaam. Welke vorm deze dingen aannemen hangt af van wat er vast wordt gezet. Elk afzonderlijke gebeurtenis behoeft zijn eigen benadering. Door er naar te kijken kun je het in het licht zetten, want zonder licht kun je het ook niet zien. Hierdoor wordt dit deel weer bewust gemaakt en kun je het verwerken, zodat het niet meer blokkert en je lichaam weer beter gaan stromen.

Ben je benieuwd geworden naar hoe dit te werk gaat en wil je het wel een keertje meemaken? Een eerste sessie is bij mij altijd vrijblijvend. Ik ontmoet je graag!