Spelen met Woorden

“MassageMomentje” aflevering 31:

explore-1945678_1280

“Ga maar eens kijken wat je daar in die plek voelt.”

Mijn client sluit haar ogen en er gebeurt… niets. Ik weet niet wat er aan het gebeuren is en ik merk dat ik zelf heel hard aan het denken ben. Ik besluit het simpelweg te vragen.

“Wat gebeurt er nu?”
Even is het stil. Dan:
“Nou, ik voel nu jouw hand, en daaronder voel ik mijn huid… en nu merk ik dat het daar een beetje warm wordt. En nu voel ik dat het iets te maken heeft met mijn buik… en mijn hart voel ik kloppen… en nu… is het anders, nu gaat dat opeens een beetje naar boven… dat gevoel, maar nu zakt het weer.”

Goh. Dat is gek. Ze lijkt er wel bij te zijn met haar aandacht, maar ik voel mij nog steeds alleen…

Na afloop hebben we het er even over. Dat me dat opviel. Dat ik dat niet gewend ben.

“Oooh. Maar je zei ook niet ‘laten we daar samen naartoe gaan…!'”
Tsja… blijkbaar had ik niet helemaal handig voor haar verwoord. Eigenlijk moet ik er een beetje om lachen, want het geeft wel heel mooi haar neiging weer, haar neiging om alles alleen op te lossen.

En ik heb weer een mooie les geleerd vandaag. Als er iets niet helemaal lekker loopt, moet ik soms even met woorden spelen. Het blijft bij elke persoon weer uitproberen wat werkt en wat niet. Volgende keer doen we het anders!